Slovenija je prva država na svetu, ki je izkoreninila hepatitis C pri hemofilikih

Marko Korenjak ima Willebrandovo bolezen, kar pomeni, da se mu kri ne strjuje in mora vse življenje jemati zdravila, narejena iz pripravkov krvi. Pred letom 1993, ko še krvi niso testirali, se je okužil s hepatitisom C.


Slovenija je prva država na svetu, ki je izkoreninila hepatitis C pri hemofilikih

Preberite celoten članek na:
http://www.rtvslo.si/zdravje/novice/slovenija-je-prva-drzava-na-svetu-ki-je-izkoreninila-hepatitis-c-pri-hemofilikih/485344
Se strinjate? Se ne strinjate? Bi radi kaj dodali?

Želite o zgoraj napisanem obvestiti svoje prijatelje ali znance? Uporabite gumbe za širjenje vsebin po socialnih omrežjih (gumbi so na levi strani nad in pod menijem)!

Vsako vaše mnenje je dobrodošlo - napišite ga!

Zadnje objave


WHO: Dvom v cepljenje je ena največjih groženj javnemu zdravju
24.4.2019, Letošnji svetovni in evropski teden cepljenja želi s sloganom Cepim se, zaščitim vse izpostaviti, da lahko vsak prispeva k zaščiti pred nalezljivimi boleznimi.

Poslanica ministra ob Evropskem in Svetovnem tednu cepljenja
24.4.2019, Vsako leto konec meseca aprila obeležujemo Evropski in svetovni teden cepljenja, ki letos potekata...

Kranjsko porodnišnico bo vodil Marko Breznik
23.4.2019, Svet Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj je za novega poslovnega direktorja bolnišnice izbral Marka Breznika.

Okoli 200 bolnikov na urgenci UKC-ja bi se lahko okužilo z ošpicami
23.4.2019, Ob koncu tedna so v dežurnih ambulantah ZD Ljubljana po navedbah UKC Ljubljana obravnavali dva bolnika z ošpicami. Pri obiskovalcih obstaja možnost, da so se okužili z virusom ošpic, če jih...

V Afriki poskusno uvajajo cepljenje proti malariji
23.4.2019, V treh afriških državah, Malaviju, Keniji in Gani, bodo začeli pilotni program cepljenja otrok proti malariji. Gre za največjo kampanjo cepljenja proti malariji na svetu.


<